Τεχνογνωσία Καφέ Nespresso
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΣΥΓΓΟΜΙΔΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ ΙΔΙΟΙ...
Η διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια, από τη φάρμα μέχρι την κούπα, απαιτεί από εμάς να πραγματοποιούμε συνεχείς και συστηματικούς, φυσικούς και γευστικούς ελέγχους: πριν από την τοποθέτηση του καφέ σε σάκους στον τόπο προέλευσης, πριν από τη μεταφορά διά θαλάσσης ή αέρος και ξανά κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη. Η γευστική δοκιμή διασφαλίζει, ότι έχουν επιλεγεί μόνο οι καλύτεροι και εκλεκτότεροι κόκκοι καφέ.
Προκειμένου να διαλέξει τους καλύτερους κόκκους, η Nespresso επιλέγει μόνο την καλύτερη ποικιλία καφέ, το καλύτερο έδαφος και το καλύτερο κλίμα για τον καλύτερο καφέ, που επιλέγεται και δοκιμάζεται αυστηρά, για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τα υπέροχα προϊόντα ξεκινούν πάντα με τα καλύτερα συστατικά. Γνωρίζουμε ότι ο υψηλότερης ποιότητας καφές – με την αρωματική ιδιαιτερότητα που πρέπει να δημιουργήσουμε τα χαρμάνια καφέ μας – δεν παράγεται τυχαία. Γι ‘αυτό και είμαστε τόσο τυχεροί που συνεργαζόμαστε στενά με περίπου 70.000 αγρότες καφέ, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη του Προγράμματος Διατηρήσιμης Ποιότητας Nespresso AAA περισσότερα από 10 χρόνια. Και μόνο χάρη σε αυτούς τους αγρότες μπορούμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά πρότυπα ποιότητας που θέτουμε για τον εαυτό μας.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο αναζήτησης που μπορεί να οδηγήσει τους Ειδικούς μας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, μεταξύ του Τροπικού Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερου.
ΧΑΡΜΑΝΙΑ
Μετά από σχολαστική επιλογή, οι εμπειρογνώμονες Nespresso συνδυάζουν συγκεκριμένες προελεύσεις καφέ, για να διασφαλίσουν ότι τα αρωματικά τους προφίλ συμπληρώνουν και ενισχύουν το ένα το άλλο. Αυτά τα χαρμάνια, που βασίζονται σε συνδυασμό εμπειρογνωμοσύνης και έμπνευσης, αποτελούν τη βάση της μοναδικής προσωπικότητας κάθε ποικιλίας.
Η ακριβής ανάμειξη των ποικιλιών αποκαλύπτει έναν γευστικό πλούτο, στον οποίο συμβάλει η κάθε ποικιλία ξεχωριστά, με τα δικά της χαρακτηριστικά. Τα δύο κύρια είδη καφέ που καλλιεργούνται, η Arabica και η Robusta, προσδίδουν το καθένα ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε ένα χαρμάνι. Οι καφέδες και από τα δύο είδη πρέπει να περνούν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες ποιοτικού ελέγχου. Ενώ οι κόκκοι Arabica προσδίδουν φινέτσα, οξύτητα, καθαρότητα και κομψότητα σε μία κούπα, ο Robusta έρχεται να προσθέσει σώμα, υφή και έντονα αρώματα καφέ. H Nespresso χρησιμοποιεί κυρίως καφέ Arabica, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις καφέ Robusta, για να διαφοροποιήσει και να βελτιώσει το γευστικό χαρακτήρα κάποιων Ποικιλιών Καφέ, ή να δημιουργήσει μοναδικό χαρακτήρα σε κάποιες.
ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΕΣΗ
Κάθε ποικιλία έχει τη δική της συγκεκριμένη διαδικασία καβουρδίσματος που έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τα εγγενή χαρακτηριστικά κάθε προέλευσης.
Ανάλογα με την τεχνική καβουρδίσματος που χρησιμοποιείται, ο ίδιος καφές μπορεί να αποκτήσει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα στην κούπα. Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα των κόκκων μας, τους καβουρδίζουμε με σκοπό τη βελτιστοποίηση και τη μεγιστοποίηση της γεύσης τους.
Προέλευση, είδος, αποστολή, παρτίδα … όλες αυτές οι μεταβλητές επηρεάζουν το καβούρδισμα. Η γνώση των Ειδικών μας εξασφαλίζει ότι το αποτέλεσμα στην κούπα σας θα είναι το ίδιο, κάθε φορά, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της κάθε μεταβλητής παραμέτρου.
ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ
Η άλεση είναι το στάδιο που επιτρέπει στα αρώματα του καφέ να απελευθερωθούν.
Η τεχνική της άλεσης βελτιστοποιεί την εκχύλιση και την ποιότητα του καφέ στην κούπα. Επειδή η εκχύλιση κάθε καφέ είναι διαφορετική, η προσέγγισή μας για την άλεσή δεν είναι η ίδια για όλα τα είδη καφέ, αλλά διαφοροποιείται, ώστε να επιτυγχάνουμε την τέλεια ποιότητα στην κούπα για κάθε Ποικιλία Καφέ Nespresso.
ΣΥΝΝΟΨΗ
Το υλικό επιλέχθηκε επίσης επειδή είναι 100% ανακυκλώσιμο και επομένως όχι μόνο προστατεύει την ποιότητα και την ακεραιότητα της γεύσης, αλλά μπορεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί.
Σε σύγκριση με την παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου, η ανακύκλωση των προϊόντων αλουμινίου καταναλώνει μόνο το 5% της ενέργειας και εκπέμπει μόνο το 5% των αερίων του θερμοκηπίου.
ΓΕΥΣΗ
Με άλλα λόγια, να σερβίρουν την απόλυτη εμπειρία όλων όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα.